Składniki:
na 2 porcje
400 ml mleczka kokosowego (może być mleko zwierzęce lub roślinne)
1/4 szklanki (40 g) tapioki (drobne kuleczki)
1 laska wanilii
2 łyżki cukru (ksylitol / erytrytol)
2 kostki (16 g) gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
1/4 szklanki (40 g) tapioki (drobne kuleczki)
1 laska wanilii
2 łyżki cukru (ksylitol / erytrytol)
2 kostki (16 g) gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Mleczko kokosowe wraz z przeciętą laską wanilii gotujemy, doprowadzając do wrzenia. Na gorące mleko wsypujemy kuleczki tapioki i gotujemy na małym ogniu ok 30 minut, często mieszając. Tapioka jest gotowa kiedy kuleczki zrobią się całkowicie przeźroczyste. Kiedy tapioka będzie gotowa, zdejmujemy z ognia i dodajemy 2 kostki gorzkiej czekolady. Deser można jest od razu.
Smacznego :)
Źródło: kwestia smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz