środa, 8 marca 2017

Bezglutenowy baton bananowo-owsiany


Składniki:
1 mały banan (90 g)
¼ szklanki płatków owsianych (30 g)
3 łyżeczki otrąb owsianych  (15 g)
1 łyżeczka nasion dyni (5 g)
0,5 łyżeczki nasion chia (5 g)
0,5 łyżeczki siemienia lnianego (5 g)
0,5 łyżeczki sezam biały niełuskany (5 g)
1 łyżeczka miodu (10 g)
Przygotowanie:
Banana rozgnieść dokładnie widelcem w miseczce, następnie dodać pozostałe produkty. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia. Ja robię podwójną porcję, która mieści się cała w keksówce.
Pieczemy ok 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz